Välkommen!
Bli vän med dina hormoner genom "möjligheternas fönster" i livets mitt

 • 2023-03-21 08:57

  Det våras för klimakteriet!

  Vårkänslan ligger i luften, samtidigt har uppmärksamheten om klimakteriet fått en nystart! Doktorhilde bidrar med upplysningar om klimakteriet. Här finns videor med doktor Hilde samt massor av bra i tips. Här kommer ett smakprov:

  Fyra vanliga myter om klimakteriet och deras missförstånd:

  1. Hormonbehandling ger bröstcancer – i själva verket ökar naturliga hormoner inte risken under de första fem åren av behandling.
  2. Hormonbehandling ger risk för blodpropp och hjärt/kärlförändringar – forskning visar snarare att rätt tidpunkt för hormonbehandling minskar risken för hjärtkärlsjukdomar.
  3. Problemen med klimakteriet skjuts bara fram – även om vissa symptom kan återkomma efter behandling, väger fördelarna med hormonbehandling ofta över.
  4. Kvinnor mår sämre efter menopausen – studier visar att många kvinnor mår bättre efter denna fas i livet.

  Läs mer här: MåBra: Vanliga myter om klimakteriet

  info
 • 2023-02-23 16:03

  Om premenstruella besvär - podd nr 25

  Ett nytt avsnitt med en dialog mellan Doktor Hilde och näringsterapeuten Bertil Wosk om närings-och skolmedicinens syn och behandling av en vanlig kvinnoplåga: premenstruella besvär! Från lättare till allvarliga psykiska och kroppsliga förändringar som följer menscykeln finns olika sätt att angripa problemet.

  info
 • 2023-02-03 13:35

  Tack för förtroendet som klinisk verksam gynekolog

  Hilde Löfqvist slutar nu med att ta emot patienter. Alla ni som har träffat henne och väntar på en återkoppling hänvisas till hennes efterträdare på Noonakliniken, v.g. se under "kontakt"(doktorhilde.se). Nu är klimakterievården i fokus efter flera års kämpande! Doktor Hilde kan överlämna stafettpinnen med gott samvete till Noonaklinikens gynekologer som är inriktade på klimakterieproblem. Doktor Hilde fortsätter med podd och hälsorelaterade utbildningar.

  info

Hormonkarusellen är boken som benar ut fakta och myter om klimakteriet och hormonbehandling för klimakteriebesvär

Dr Hilde Löfqvist, kvinnoläkare

”Boken ger styrka och mod att stå upp för sitt eget mående, att vara envis och att inte ge upp i kontakt med vården. Jag kommer varmt rekommendera boken till vänner och kollegor.”
Rosemari Reinholds

Hilde Löfqvist förenar vetenskap med sin nära 40-åriga yrkeserfarenhet, där hon bland annat skriver om kvinnoöden direkt hämtade ur den kliniska vardagen

”Den stora studie om sambandet mellan bröstcancer och hormonbehandling som nyligen publicerades i Lancet bygger på fall från den tid då de flesta kvinnor behandlades med kombinationer av östrogen och kemiskt förändrat progesteron, en behandling som är omodern i dag.”