Välkommen!
Bli vän med dina hormoner genom "möjligheternas fönster" i livets mitt

 • 2022-11-09 19:13

  Doktorhildes Julpodd avsnitt 23

  Nu är det Jul igen-välkommen till en annorlunda Julpodd med Doktorhilde och Doktor Johan Löfqvist! Rökelsedoft, glögg och pepparkaka - Juletidens glädjeämnen! Vad är det vi saknar? Vilka ämnen saknar vi verkligen? Täcker en bra kosthållning det dagliga behovet? Vad kan vi göra för att överleva tillsammans på vår moder jord? Lyssna på avsnitt 23 i doktorhildepodden

  info
 • 2022-10-11 07:28

  Nytt poddavsnitt och World Menopause Day 18 oktober 2022

  Varje år uppmärksammas ett speciellt tema som har samband med klimakteriet. I år är det kognitionen, alltså hjärnans funktion att ta emot, lagra och bearbeta information! Många kvinnor upplever försämrad minne, koncentrationssvårigheter och en försämrad mental och fysisk prestationsförmåga när de kommer i klimakteriet. Det är så viktigt att göra allt för att motverka negativa följder av dessa besvär. Som tur är hjärndimman något som för de flesta kvinnor är övergående och inte bestående!Lyssna på poddavsnitt nr 21!

  info
 • 2022-08-01 16:04

  Kvinnokraft och hormoner - med doktorhilde på Galleri Karlavägen 70 den 3/10, 2022

  Den 3/10 arrangerade doktorhilde en event med tema "Kvinnokraft och hormoner" på Galleri Karlavägen 70 i Stockholm. Hilde Löfqvist höll ett föredrag som innehöll berättelser om kvinnans hormonresa från flicka till mormor, och vilka hormonella problem som kan uppstå i olika åldrar. Den första delen handlade också mycket om klimakteriet och hormonell behandling, myter och farhågor. Under pausen bjöd Lotta Mörner, ägaren till Galleri Karlavägen 70, på uppfriskande energidryck och tilltugg. Många beundrade Kaj Bernstones fantastiska utställning medan de minglade. Efter pausen fortsatte föredraget med tema kvinnokraft och särskild fokus på kraft och hälsa efter menopausen, årsrikedom och hur vi kvinnor kan hålla oss friska högt upp i åren. Det var en intensiv kväll!


  info

Hormonkarusellen är boken som benar ut fakta och myter om klimakteriet och hormonbehandling för klimakteriebesvär

Dr Hilde Löfqvist, kvinnoläkare

”Boken ger styrka och mod att stå upp för sitt eget mående, att vara envis och att inte ge upp i kontakt med vården. Jag kommer varmt rekommendera boken till vänner och kollegor.”
Rosemari Reinholds

Hilde Löfqvist förenar vetenskap med sin nära 40-åriga yrkeserfarenhet, där hon bland annat skriver om kvinnoöden direkt hämtade ur den kliniska vardagen

”Den stora studie om sambandet mellan bröstcancer och hormonbehandling som nyligen publicerades i Lancet bygger på fall från den tid då de flesta kvinnor behandlades med kombinationer av östrogen och kemiskt förändrat progesteron, en behandling som är omodern i dag.”